Snyggt jobbat


Jo, nu är det så här att familjen har en sommarstuga som farsan brukar åka ut till under vinterhalvåret för att kolla till så att allt är ok och att det inte varit några vattenläckor eller inbrott eller nåt när vi inte är där hela tiden. Stugan ligger i ett litet kolonilottområde en bara ett stenkast utanför stan och är jävligt schysst att sitta och festa i tillsammans med polarna innan man drar vidare till centrum. Sommartid är partytid. Vad säger jag? Alla årstider är partytider!

Jo, farsan åkte ut till kolonilotten igår och kan ni tänka er! Fan va förbannad jag blev när han ringde och sa att någon jävla idiot hade gjort inbrott i stugan och inte gjort det ”snyggt” heller. Vad fan finns det i en skitliten stuga i en kolonilott mitt i hösten när ingen bor där eller har bott där sedan slutet på oktober? Hur tänker folk!? Men det var ju säkert inte vanligt folk heller. I stugan har vi ju helt vanliga möbler passande ”torpet” alltså inga designermöbler eller persiska mattor eller dyrt porslin. Men likt förbannat hade någon tyckt att det vi hade i stugan passade dem mycket bättre. De hade tagit sig in genom fönstret och langat ut både schyssta småmöbler och mina favoritmuggar från Höganäs. Fan också! I alla fall. Farsan skulle sticka till Byggmax och köpa lite grejer för det var med all säkerhet dags för ett fönsterbyte. Och jag får hjälpa till. Det går snabbare om vi är två. Dessutom lovade han att bjuda på mat och några öl efteråt.

Snyggt jobbat idioter. Lär er att skilja på ditt och mitt.  Det blir bara en massa extrajobb för oss. Polisanmälan, kontakta försäkringsbolaget och så måste vi ju köpa nya grejer för att ersätta det som fanns i stugan. Det var kanske inte värt så mycket i pengar, men vi har haft grejerna i evigheter och fått ärva muggarna från farmor och sånt.

Åh, det var skönt att skriva av sig. Nu mår jag mycket bättre! Det kanske ligger nåt i det här att man ibland måste förnya sig. Och jag funderar på att fixa lite schyssta grejer till kolonilotten på loppisar eller via återvinningen.

Vad tycker ni om detta?

bokhylla

 

Och den här är cool!

snurrbord

 

Det får bli lite projekt till våren att leta grejer på byggåtervinningen och på loppisar. För här ska pysslas. Jo, man kan pyssla innan man partar. Stoppa in en snus. Knäck en bärs och sätt igång.

16

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)