Bra försäkring till M5:an


Att det ska vara så svårt att skaffa en bra bilförsäkring? Jag har precis köpt en ny BMW M5 och vill att den ska ha den bästa försäkringen som går. Samtidigt vill jag ju inte betala för mycket för bilförsäkringen. Har kollat runt med de flesta bolag i Sverige och kan lugnt säga att det inte var helt enkelt. Det är min första bil så jag visste inte riktigt hur det gick till med bilförsäkringar tidigare. Visade sig att det finns olika typer av försäkringar beroende på hur pass mycket skydd man ville ha. En bilförsäkring är en ”fordonsförsäkring” har jag numera lärt mig. Lägsta nivån är trafikförsäkring. Det måste alla ha, enligt lag. En trafikförsäkring täcker skador på andra fordon om du krockar. Ditt eget står dock helt utan försäkring om du bara har en sådan. Sen kommer halvförsäkring. En halvförsäkring innehåller trafikförsäkring och lite till. Typ täcker skador av brand, maskinskada och om glaset gått sönder.

Nästa steg, det som jag helt klart vill ha till min M5, är en helförsäkring. Det här täcker även vagnskadeförsäkring vilket innebär att man får ekonomisk ersättning även om det är en själv som orsakat olyckan. Jag kommer givetvis inte köra vårdslöst med mina kära underbara M5 men jag vill ju inte stå utan bil om något råkar gå snett.

Nu ska jag bara hitta ett bra sätt att lista ut vilka som är billigast på en helförsäkring på bilförsäkringen.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)